بک لینک

تکنولوژی و فناوری در حال قتل ارتباطات حقیقی انسان ها هستند؟

دنیای امروز ما مانند گذشته پر از رفت و آمد ها و مراورده های خانوادگی و دوستانه نیست. امروز می خواهیم بررسی کنیم که تکنولوژی و فناوری چه تاثیری بر روابط میان ما انسان ها گذاشته اند و دنیای امروز چه تفاوت هایی با دنیای دیروز ما دارد؟  آیا به راستی تکنولوژی در حال قتل اتباطات حضوری و مراورده های حقیقی انسان هاست؟

تکنولوژی و فناوری در حال قتل ارتباطات حقیقی انسان ها هستند؟

دنیای دیجیتالی آینده‌ی ارتباطات افراد را تغییر داده است. امروزه با گسترش روزافزون پلتفرم‌های ارتباطی مانند اسکایپ و واتساپ و فیس‌تایم ارتباطات حضوری افراد کمتروکمتر شده است. در دنیای دیجیتالیِ این‌ روزها، اپلیکیشن‌های ارتباطی مختلفی می‌بینیم که افراد را از نقاط مختلف کره‌ی زمین بدون توجه به اختلاف ساعت زمانی و مسافت در یک بستر ارتباطی قرار می‌دهند.

دراین‌بین، علاوه‌بر اپلیکیشن‌های متنوع، ابزارهای دیجیتالی کارآمدی مانند کورتانا و سیری و دستیار صوتی الکسا با افرونه‌های پخش آهنگ‌ و فیلم و اعلام وضعیت آب‌و‌هوا دردسترس کاربران قرار دارند.

دنیای امروز ما با تکنولوژی

در دهکده ی جهانی امروز ما، بسترهای ارتباطی دیجیتالی شکل برقرای ارتباطات را به‌طورکلی تغییر و نیاز افراد به مکالمات رودررو را کاهش داده‌اند. با نگاهی کوتاه به دنیای اطرافمان، متوجه می‌شویم به‌مدد ابزارهای تکنولوژی مدرن، میزان ارتباطات کلامی و حضوری به‌شدت کاهش یافته است. نفوذ این ابزارها در زندگی روزمره‌ی ما باعث شده نحوه‌ی ارتباط با دنیای اطراف از فروشنده تا راننده و… از شکل حضوری به صفحه‌‌نمایشی چنداینچی محدود شود.

این روزها معمولا هنگامی به‌سراغ مکالمه حضوری با افراد می‌رویم که ابزاهای دیجیتالی محبوبمان دردسترس نباشند. برای مثال، اگر در فروشگاهی به راهنمایی خاصی نیاز داشته باشید، دستگاه‌های دیجیتالی خودپرداخت به‌تنهایی کافی نیستند و حضور فروشنده‌ی واقعی را احساس می‌کنیم.

اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌های دیجیتالی این امکان را فراهم کرده‌اند تا سرعت و کارایی ارتباطات افزایش یابد و متأسفانه ارزش مکالمات رودررو دیده نشود. این‌طور به‌نظر می‌رسد پیام‌دادن ازطریق گجت هوشمند درمقایسه‌با ملاقات حضوری راحت‌تر و خوشایندتر است.

بدن ما چه می گوید؟

تحقیقات و پزوهش ها بیان می کنند عباراتی مانند «از دهان به دهان شنیدم» یا «با من در ارتباط باش» که در گفتگو های روزانه استفاده می‌کنیم، به‌نوعی اهمیت ارتباط حضوری و رودررو را تأکید می‌کنند.

درواقع، می‌توان نتیجه گرفت برخورد حضوری و رودررو با همسایگان و دوستان و همکاران شبکه‌ی ارتباطی افراد را با یکدیگر تقویت و روابط اجتماعی را مستحکم می‌کند.

واقعیت این است که کلیت وجود و ابعاد اصلی شخصیت افراد را چند پیام متنی کوتاه از صفحه‌‌نمایش به پلتفرم شخص دیگری منتقل نمی‌کند. ارتباطات حضوری تجربه‌ای ارزشمند و سرشار از اتفاقات خوشایند مانند یادآوری خاطرات و تصویرسازی‌های ذهنی و بازسازی روابط هستند و درمقایسه‌با ارسال و دریافت چند ایموجی کارتونی با اشکال قلب، خنده و… ارتباطی کامل و چندبعدی با مزایای مختلف محسوب می‌شوند.

تکنولوژی و فناوری در حال قتل ارتباطات حقیقی انسان ها هستند؟

حتی زمانی‌که در بستر ارتباطی ویدئویی با فردی به‌طور آنلاین صحبت می‌کنیم، نتیجه، تنها تصویری روی صفحه‌‌نمایش است. بااین‌حال در دیدار حضوری، با نگاه مستقیم به چشمان فرد مقابل و مشاهده و  تفسیر زبان بدن، ارتباط مؤثرتری برقرار می‌کنیم. بنابراین، از مزایایی غافل نشوید که به‌کمک حضور فیزیکی و گرمای واقعی ارتباط چهره‌به‌چهره حاصل می‌شوند.

شری تورکل یک دانشمند در زمین هی ارتبااطات است وی در خصوص دنیای امروز ما و رابطه آن با فناوری و تکنولوژی می گوید:

زمانی‌که ازطریق ابزار دیجیتالی ارتباط برقرار می‌کنیم، از اهمیت مکالمات حضوری و تقویت مهارت‌هایی مانند خلاقیت و احساس همدلی با اطرافیان غافل می‌شویم. باوجوداین، داستان به اینحا ختم نمی‌شود و در قدم بعدی، پا را فراتر می‌گذاریم و با خودِ ابزار دیجیتالی صحبت می‌کنیم.

درحال‌حاضر، زندگی بشر ترکیبی از ارتباط حضوری‌ فیزیکی و دیجیتالی است. تورکل در پژوهش‌های خود به این نکته دست یافت که ارتباطات دیجیتالی می‌توانند مکملی درکنار مکالمات رودررو باشند، نه جایگزین. در برخی افراد، ابزارهای فناوری و گجت‌ها گزینه‌ی بهتری هستند؛ چراکه این افراد در برقراری ارتباط حضوری راحت نیستند و با سختی رو‌به‌رو می‌شوند.

نگاهتان را از صفحه‌ موبایل بردارید

گری تورک شاعر و نویسنده ی منتقد در زمینه ی علم تکنولوژی درباره اثرات فناوری و تکنولوژی در زندگی امروز می گوید:

باید دربرابر ضرر ورود روش‌های نوین تکنولوژی‌ ارتباطی به زندگی بشر امروزه در‌مقایسه‌با ارزش فراوان ارتباطات حضوری و فیزیکی هوشیار باشیم.

اشعار تورک بر اهمیت جنبه‌های ارزشمندی از ارتباط حضور‌ی‌فیزیکی، مانند تقویت بنیان دوستی و صمیمیت و یک‌دلی تأکید می‌کند. مفهوم اصلی اشعار او بر این نکته تکیه می‌کند که ابزارهای دیجیتالی توجه افراد را از حس حضور باارزش درکنارهم‌بودن دور می‌کنند.

نمی‌توان صحبت‌کردن رودررو، لمس‌کردن و استفاده از حواس پنج‌گانه‌ی مختلف در ارتباطات فیزیکی را با گزینه‌های متنوع ابزارهای دیجیتالی جایگزین کرد. ارتباط چهره‌به‌چهره ارزشمند است؛ زیرا خود را همان‌گونه که هستید، ابراز می‌کنید و نمی‌توانید از گزینه‌ی ویرایش یا حذف برای جملاتتان استفاده کنید. بنابراین، نوبت بعدی که تصمیم گرفتید با همکاری در محل کار یا فروشنده‌ی فروشگاهی ارتباط برقرار کنید و بین گزینه‌های ابزار دیجیتالی بی‌احساس و شخص حقیقی مردد بودید، اشعار تورک را به‌خاطر آورید و به‌جای ارسال ایمیل و پیام متنی، از صفحه‌‌نمایش محبوبتان دل بکنید و از مکالمه‌ی حضوری لذت ببرید.

یک دیدگاه برای “تکنولوژی و فناوری در حال قتل ارتباطات حقیقی انسان ها هستند؟

  1. دیگه مثل قدیم نمیشه بریم خونه ی مادر بزرگا تو حیاطشون کنار حوض آب بازی کنیم و کل خانواده دور هم جمع بشن. تکنولوژی تمام زندگی مارو زیر و کرده نه فقط بحث ارتباطات. علاوه بر خیر و خوبیش بدیای خودشم داره.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *