بک لینک

تولید محتوا با نرم افزار استوری لاین

تولید محتوا یکی از زمینه های موفقیت در هر کسب و کار و بیزینسی است. تفاوتی ندارد شما یک فروشگاه اینترنتی دارید، یک دانشجو یا یک معلم هستید. در هر صورت شما نیاز دارید تا محتواهایی مرتبط با کار خود تولید نمایید.

خوشبختانه نرم افزارهای بسیاری هستند که برای تولید محتواهای مورد نیازتان طراحی شده اند و آماده خدمت رسانی هستند. مثلا اگر قصد شما ضبط یک محتوا برای آموزش نرم افزاری خاص مانند فتوشاپ است، می تواند از نرم افزار کامتازیا کمک بگیرید. اگر یک معلم هستیئ و باید محتواهای الکترونیکی و آموزشی تولید کنید و یا آزمون های آنلاین برگزار نمایید، نرم افزار استوری لاین مناسب ترین گزینه برای شما است.

استوری لاین storyline، یک نرم افزار است که قابلیت چندین نرم افزار را در خود جای داده است. این نرم افزار توانست آموزش الکترونیک را وارد مرحله جدیدی کند. به همین دلیل بسیاری از فعالان حوزه تولید محتواهای الکترونیکی و ساخت آموزش الکترونیک، این نرم افزار را بهترین می دانند.

با ما همراه باشید تا با این نرم افزار و نحوه عملکرد آن بیشتر آشنا شوید، شما می توانید با کمک این آموزش ها آزمون آنلاین هم برگزار نمایید و نتایج را اعلام کنید.

آشنایی با صفحه اصلی استوری لاین

زمانی که برای تولید محتوا با استوری لاین این نرم‌افزار را نصب و اجرا می‌کنید، با صفحه‌ای مشابه زیر روبرو خواهید شد. در صفحه اصلی و در سمت چپ با کلیک بر روی «New Project» پروژه جدیدی را می‌سازید اما اگر قصد آموزش نرم‌افزار دیگری را به کمک استوری‌لاین دارید می‌توانید از گزینه «Record Screen» کمک بگیرید.

علاوه بر این، با استفاده از گزینه‌های «Import» این امکان وجود دارد که اسلاید‌هایی از پاورپوینت وارد کنید یا تولید محتوا با استوری لاین را به کمک تمپلیت‌های این نرم‌افزار انجام دهید. در بخش «Recent» نیز پروژه‌های انجام شده اخیر قرار دارند تا دسترسی به آن‌ها ساده‌تر باشد. البته اگر برای اولین بار این نرم‌افزار را اجرا کرده باشید، این بخش برای شما خالی خواهد بود. برای دسترسی به سایر فایل‌ها نیز می‌توان از دکمه «Brows for more» استفاده کرد.

در تصویر زیر، یک پروژه ساخته‌شده را مشاهده می‌کنید. همانطور که در تصویر مشخص شده است، بعد از ساخت پروژه، یک فلوچارت خواهید داشت که به صورت زیر است و در صفحه‌ای به نام «نمای استوری» (Story View) نشان داده می‌شود. علاوه بر این، بخش‌هایی به نام «صحنه» (Scenes) وجود دارند که مجموعه‌ای از اسلایدها هستند و می‌توانید به کمک آن‌ها، محتوای خود را سازماندهی کنید.

اگر پروژه‌های بزرگی را با استوری لاین تدوین کرده‌اید، این امکان وجود دارد که به کمک دکمه مثلث‌شکل کنار آن صحنه‌ها، آن‌ها را کوچک‌تر کنید تا به شکلی دسته‌بندی‌شده به محتوای خود دسترسی داشته باشید.

زمانی که بر روی یک اسلاید کلیک می‌کنید، فلش‌هایی نشان داده می‌شوند که بیانگر نحوه ارتباط اسلایدها با یکدیگر هستند و رنگ آن‌ها از خاکستری به قرمز تغییر پیدا می‌کنند و با کلیک بر روی آن‌ها، پنجره «Trigger Wizard» باز می‌شود که نحوه ارتباط اسلایدها را نشان داده است.

شروع تولید محتوا با استوری لاین

در ادامه قصد داریم نحوه تولید محتوا با استوری لاین را از طریق ساخت اسلاید پی بگیریم. به همین دلیل بر روی گزینه «New Project» کلیک می‌کنیم تا به «Story View» دسترسی داشته باشیم. زمانی‌که یک اسلاید را در استوری لاین ایجاد می‌کنید، اندازه آن به طور پیش‌فرض برابر با ۷۲۰ در ۵۴۰ پیکسل خواهد بود که این اندازه قابل تغییر است.

با دو بار کلیک بر روی اسلاید ساخته شده، به صفحه «نمای اسلاید» (Slide View) دست پیدا می‌کنیم. اگر با نرم‌افزار پاورپوینت کار کرده باشید، این پنجره برای شما بسیار آشنا خواهد بود. آنچه که این نرم‌افزار را برای تولید محتوا جذاب کرده است،‌ وجود «خط زمانی» (Timeline) یا همان تایم‌لاین در پایین صفحه است که نشان می‌دهد هریک از متن‌ها یا المان‌های وارد شده به اسلاید،‌ در چه زمانی – قبل یا بعد از اسلاید – نمایش داده شوند. برای کنترل زمان‌بندی نیز کافی است با کلیک ماوس، زمان‌بندی آن‌ها را تنظیم کنید.

تب حالت ها

علاوه‌ بر تایم لاین، بخش دیگری به نام «حالت‌ها» (States) وجود دارد که به کمک آن می‌توانید حالت یک المان را در استوری لاین مشخص کنید.  به طور مثال، زمانی‌که حالت «Hover» را انتخاب کنید، دانشجو با حرکت ماوس خود روی گزینه مورد نظر، آن‌را به صورت «فعال» (Active) با رنگ دیگری مشاهده خواهد کرد.

کار با محرک ها

برای اینکه تولید محتوا با استوری لاین را به شکل تعاملی انجام دهید، باید با «محرک‌ها» (Triggers) آشنا باشید. در پنجره مربوط به محرک‌ها بر روی «Create New Trigger» کلیک کنید تا پنجره «Trigger Wizard» باز شود. در این پنجره به ترتیب می‌توانید عمل مورد نظر خود را انجام دهید. فرض کنید که بخواهیم دانشجو با کلیک بر روی یک «بخش متنی» (Text Box) به اسلاید بعد برود. کافی است در بخش «Action» گزینه «Jump to slide» را انتخاب و در بخش «Slide»، گزینه «Next Slide» را انتخاب کنید. با انتخاب «User clicks» و «Text Box» همانند تصویر زیر، به اهداف مورد نظر خود دست پیدا می‌کنیم.

کار با لایه ها

استفاده از لایه در استوری لاین کمک می‌کنند تا دانشجو را به بخش‌های مختلف یک آموزش و اسلایدهای آن هدایت کنید. برای استفاده از لایه‌ها باید از محرک‌ها استفاده کرد تا زمان نمایش آن‌ها مشخص شود. برای اضافه کردن لایه کافی است بر روی آیکون «New Layer» در پنل لایه‌ها کلیک کنید. برای اضافه کردن محتوا به لایه‌ها، همانند اسلایدها عمل می‌کنیم و تفاوتی ندارد.

وارد کردن لایه ها

اگر تهیه فایل پاورپوینتی را از قبل تهیه کرده‌اید و حالا می‌خواهید از آن برای تولید محتوا با استوری لاین استفاده کنید نیازی نیست که از اول آن‌ها را بسازید بلکه کافی است اسلایدها از پاورپوینت به استوری‌لاین منتقل شوند. برای این کار با کلیک بر روی گزینه «Import» از صفحه اصلی، «PowerPoint» را انتخاب کنید.

آزمون سازی در استوری لاین

به کمک استوری‌لاین می‌توایند ۲۰ نوع مختلف پرسش‌نامه را تهیه کنید. برای این کار باید سه مرحله زیر را انجام دهید. در ابتدا کلیدهای «Ctrl+Q» را فشار دهید و در پنجره باز شده، یکی از انواع فرم‌ها را انتخاب کنید.

مشاهده می‌کنید که توضیح مختصری هم در کنار هریک از پرسش‌نامه‌ها درج می‌شود. در نهایت، بعد از انتخاب پرسش‌نامه موردنظر خود، بر روی «Insert Slide» کلیک کنید. توجه داشته باشید که اگر کلید «Shift» یا «Ctrl» را نگه‌دارید، چندین پرسش‌نامه را می‌توانید در استوری‌لاین درج کنید.

زمانی که به هنگام تولید محتوا با استوری لاین یک اسلاید سوال را طرح می‌کنید، پنجره‌ای مانند زیر باز می‌شود. در پنجره باز شه و در بالاترین بخش، سوال خود را بنویسید و جواب‌ها نیز در پایین قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد باید پاسخ صحیح را نیز مشخص کنید که این کار با کلیک بر روی سوال مورد نظر امکان‌پذیر است.

اسلاید نتایج

اسلایدهای نتایج، بازخورد مناسبی را برای دانشجو فراهم می‌کنند و علاوه بر این امکان ارسال گزارش نیز در آن‌ها وجود دارد. برای اضافه کردن اسلاید نتایج به تب «Home» بروید و سپس «New Slide» و در ادامه، «Results» را انتخاب کنید.

در پنجره باز شده، سه امکان مختلف برای درج نتایج وجود دارد، در حالت «Graded»،‌ امتیاز دانشجو را با حالت‌های رد/قبول در آزمون نمایش می‌دهید. حالت «Survey» زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که امتیاز‌ی در نظر گرفته نشده باشد. حالت «Blank» نیز زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیاز داشته باشید داده‌ها را به «سیستم مدیریت یادگیری» (Learning Management System | LMS) ارسال کنید.

برای این‌که میزان نمره قبولی را تعیین کنید نیز باید از قسمت «Passing Score»، نمره قبولی را مشخص کنید. علاوه بر این با انتخاب گزینه «End quiz after» این امکان وجود دارد که مدت زمان مشخصی را برای انجام آزمون در نظر بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *